fbpx
05/11/2018
De Achterhoek: 3x lezen & eropuit

Ken je dat gevoel dat het mooie weer je naar buiten lokt, maar je het liefst je boek wilt uitlezen? Dat je het boek onder je arm mee wilt nemen en ieder moment aan wilt grijpen om erin te duiken? Maar je kinderen hebben vakantie en dat vraagt om familietijd, of je hebt op de kalender gezet dat je dit weekend iets cultureels wilt gaan doen. En toch… dat boek lonkt met zijn verleidelijke wereld, de held staat net op het punt om iets heldhaftigs te doen. Wat moet je dan?

De oplossing is om de twee dingen met elkaar te combineren! Graag geef ik jullie drie tips om te lezen en cultuur op te snuiven. Pak dat boek en ga eropuit!

 

1. Dru cultuurfabriek

Voor mij het dichtst bij huis, maar een ware bron van inspiratie! Het Dru complex was vroeger de grootste werkgever van Ulft en omgeving, hét symbool van de ijzerindustrie in de Achterhoek. De oranje Dru-pannen staan misschien nog bij je ouders of je oma in de keukenkastjes. Waar vroeger de pannen gegoten werden, staat nu een pracht van een complex waar je een film kunt zien, naar het theater kunt, luisteren naar een band, een museum bezoeken, lunchen en dineren, waar je in het Taalhuis terecht kunt voor het verbeteren van je spreek- en schrijfvaardigheden, en waar het in dit stukje om gaat: lezen.

In het Portiescomplex van het Dru-gebouw is een bibliotheek gevestigd, ernaast in de foyer, is een informatie- en leeshoek. Een hoek waar je weg kunt dromen in je boek, omgeven door rust of de geluiden van bezoekers op de achtergrond. Een paar stappen verwijderd bij tal van boeken, die je kunt lenen in de bieb. Historie en heerlijk bakje thee of koffie (met iets lekkers), daar kun je je best een hele dag vermaken.

Meer weten?

www.drucultuurfabriek.nl

 

 

2. Boekenstad Bredevoort.

Met 1388 inwoners is Bredevoort misschien qua inwoners niet groot, maar dat wordt meer dan goedgemaakt door de boekenwinkels die je er kunt vinden. Sinds 2015 fungeert de voormalige Koppelkerk, omgebouwd tot cultureel centrum en Boekencafé, als het centrum van de talloze boekenactiviteiten. Het hele jaar door zijn er boekenmarkten waar je dat ene pareltje kunt vinden dat je nog mist, zijn er literaire wandelingen en is er in het Piekenpoetsweekend ( ieder jaar in mei – let op de agenda-), georganiseerd door Compagnie Onversaegt. Dé mogelijkheid om dat historische boek dat je leest van achtergrond geluiden te voorzien, wanneer de kanonnen en musketten door de re-enacters worden afgeschoten. Het bijwonen van het zo natuurgetrouw mogelijk nabootsen van het leven van een compagnie huursoldaten van het Staatse leger tijdens de 80-jarige oorlog, is natuurlijk een buitenkansje en nog gratis ook!

Op de terrasjes, onder de bomen of in het café kun je vast een fijn plaatsje vinden om je boek te lezen.

Meer weten?

https://nl-nl.facebook.com/onversaegt

 

 

 

2. Boerderijmuseum De Lebbenbrugge.

Okay, dit is een sneaky manier om je kinderen zoet te houden terwijl jij aan een ter plaatse gebakken broodje knabbelt en je boek leest. Tussen mei en oktober (en een enkele dag buiten het seizoen) worden bij Boerderijmuseum De Lebbenbrugge activiteiten gehouden die je kinderen wel even bezig houden. Met Pasen, Hemelvaartsdag en in augustus zijn er dagen die draaien om kinderspelen. Hét moment om je boek mee te nemen en je tegen een boom aan te nestelen, of op een van de terrasjes neer te strijken. Het is echt een prachtige omgeving en de limonade, koffie en gebak zijn goedkoop en zó lekker!

Meer weten?

http://www.lebbenbrugge.nl

Een boek lezen op een van deze locaties is zeker inspirerend, en daar is waar het om gaat. Get Inspired by Books en alles wat daarbij hoort. Heel veel plezier!

 

Met vriendelijke groet,

Ursula Visser

 

 

Image result for instagram logo @auteurvisserursula
Image result for facebook logo  @authorursulavisser

Image result for facebook logo  @auteurvisserursula

Anneke
Founder van Get inspired by books, een groot fan van verhalen. Van alle verhalen. Stories are magic
Reageer
Marilyn Coene
06/11/2018 at 09:01
Reply

Dit is wat ik zo graag doe, in de zomer boek onder je armen en een plekje in de natuur zoeken waar je in alle rust en van je ģoeie boek en van de natuur kunt genieten. Gewoon zalig …….. genieten zoals je nergens anders kan …….de stilte, de rust die de natuur bied en ……. niemand die je stoort tijdens het lezen.Elsy
06/11/2018 at 08:42
Reply

Interessant stukje.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *